Tepelhoedje bij moeite met aanhappen

Bij sommige moeders kan het voorkomen dat de borst zo gezwollen is dat de tepels vrijwel gelijk zijn met de tepelhoven. Dit wordt in vakjargon ook wel een verstreken tepel genoemd. Als dit bij jou het geval is, kan je baby moeite hebben met drinken. Het gebruik van een tepelhoedje kan dan een goede oplossing zijn.

 

Tepelhoedje

Afbeelding: Tepelhoedje

 

De werking van het tepelhoedje
Een tepelhoedje is een soort siliconen speen die je op je tepel plaatst. Door het tepelhoedje heeft je baby een grote en stevige tepel waardoor hij eenvoudiger kan drinken. Met een tepelhoedje hoeft je baby niet aan te happen, maar slurpt hij de tepel als het ware naar binnen.

 

Wanneer gebruik je een tepelhoedje
Na de bevalling wordt aangeraden elke 2 á 3 uur het aanleggen van je baby te oefenen. Dit is belangrijk om de eerste 48 uur te oefenen omdat de borsten van de moeder dan nog soepeler zijn. Hierdoor is het aanhappen voor de baby een stuk makkelijker.

 

Tepelhoedje bij borstvoeden

Afbeelding: Tepelhoedje bij borstvoeden

 

Wanneer de borsten gaan stuwen, kan het moeilijker zijn om de baby goed te laten aanhappen. Dit kan voor de moeder als de baby erg vermoeiend en frustrerend zijn. Merk je dat dit bij jou ook het geval is, dan kun je kiezen voor het gebruik van een tepelhoedje.

 

Nadelen van het gebruik van een tepelhoedje
– Een nadeel van het gebruik van een tepelhoedje voor een langere periode is dat je voeding terug kan gaan lopen. Dit komt omdat door het gebruik van een tepelhoedje je borst minder wordt gestimuleerd. Om dit te voorkomen is het belangrijk om te blijven oefenen zonder tepelhoedje en zonodig na te kolven.
– Wanneer de baby de aanhaptechniek nog niet geleerd heeft, is het soms moeilijk de baby weer zonder een tepelhoedje te laten drinken.
– Infectiegevaar, er kunnen bacteriën op het tepelhoedje zitten wanneer er niet zorgvuldig is schoongemaakt na gebruik.

 

Mijn ervaring is dat bij de meeste baby’s die moeite hebben met aanhappen het gebruik van een tepelhoedje een goede tijdelijke oplossing is.

 


Categorie: Alle tips,Tepelhoedjes

Tags:


Gerelateerde artikelen:

[manual_related_posts]

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie