Steeds meer moeders in Amerika geven borstvoeding

Uit onderzoek van het Amerikaanse instituut Centers for Disease Control and Prevention (CDC) is gebleken dat het aantal vrouwen dat borstvoeding geeft is gestegen. Uit het onderzoek blijkt dat tussen de periode 2000 en 2010 er een toename is van het aantal borstvoedende moeders.
 
In 2010 start 77% van de moeders met borstvoeding. Naast deze stijging van 4% viel op dat het aantal vrouwen die borstvoeding geven na 6 maanden met 14% is gestegen. Van 35% van de moeders naar 49%. Twaalf maanden na de geboorte is het aantal borstvoedende moeders nog 27% terwijl in 2000 dat aantal slechts 16% was.
 
Uit het onderzoek blijkt dat er in Amerika steeds meer vrouwen bewust voor borstvoeding kiezen. De oorzaak hiervoor is omdat er programma's zijn gestart waarbij steeds meer lactatiekundigadvies wordt gegeven in ziekenhuizen. Hierdoor worden de voordelen van borstvoeding beter begrepen en is er meer hulp en training bij het geven van borstvoeding.
 


Categorie: Alle artikelen,Borstvoeding


Gerelateerde artikelen:

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie