Insuline is belangrijk voor de productie van moedermelk

Uit onderzoek van Amerikaanse wetenschappers is bewezen dat een verstoorde insulinehuishoudig bij vrouwen met overgewicht een belangrijke oorzaak voor een gebrekkige melkproductie is.
 
Het onderzoek is verricht door het Cincinnati Children’s Hospital Medical Centre en de Universiteit van Californie Davis. De onderzoekers hebben gekeken welke genen geactiveerd worden als je melkproductie op gang komt. Het bleek dat de genen die bij de verwerking van insuline ook actief worden op het moment dat de melkproductie op gang komt.
 
Volgens de onderzoekers zijn het met name vrouwen met overgewicht en vrouwen die wat ouder zijn die problemen met borstvoeding ondervinden. Dit is ook de groep met een verhoogde kans op suikerziekte, een verstoring van de insuline huishouding. Deze verstoorde insulinehuishouding werkt door in de borstvoedingproductie volgens de wetenschappers.
 


Categorie: Alle artikelen,Borstvoeding

Tags: ,


Gerelateerde artikelen:

[manual_related_posts]

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie