Hoe maak je een tepelhoedje schoon?

Het schoon maken van een tepelhoedje is erg belangrijk. Wanneer je dit niet goed doet kunnen er bacteriën achterblijven. Als je kindje deze bacteriën binnen krijgt kan hij ziek worden. Het schoonmaken van een tepelhoedje gaat als volgt:

 

Stap 1. Afspoelen met koud water

Spoel het tepelhoedje direct na gebruik af met koud water. Hiermee voorkom je dat de eiwitten in de melkresten aan het tepelhoedje gaan kleven.

 

Stap 2. Schoonmaken met afwasmiddel

Nadat je het tepelhoedje hebt afgespoeld met koud water kun je het met lauw warm water en afwasmiddel goed reinigen. Door het gebruik van afwasmiddel dood je de bacteriën die op het tepelhoedje achterblijven.

 

Stap 3. Goed naspoelen

Nadat je het tepelhoedje gereinigd hebt met afwasmiddel moet je het goed naspoelen met koud water. Door het afspoelen worden de resten van het afwasmiddel van het tepelhoedje gespoeld.

 

Stap 4. Bewaren op een hydrofielluier

Als je het tepelhoedje goed afgespoeld hebt kun je deze het beste op een hydrofielluier in de la van de koelkast bewaren. Hierdoor komt het tepelhoedje niet in aanraking met andere bacteriën.

 


Categorie: Alle tips,Tepelhoedjes

Tags:


Gerelateerde artikelen:

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie