Helpt borstvoeding voor gewichtsverlies?

Er zijn heel veel vrouwen die vragen of het geven van borstvoeding helpt bij het verliezen van die zwangerschapskilo´s. Het antwoord is…., Ja! In America is onlangs onderzoek gedaan naar het aantal calorieën die je verbrand door het geven van borstvoeding. Dit onderzoek is uitgevoerd door The Dietary Guidelines for Americans.
 
Onderzoek
Uit het onderzoek blijkt dat een normale vrouw tussen de 19 en 45 jaar oud een totale caloriebehoefte heeft van ongeveer 1800 tot 2000 calorieën per dag. Heb je een vrij actieve levensstijl, dan is dit wat hoger. Uit het onderzoek van The Dietary Guidelines for Americans is gebleken dat wanneer je borstvoeding geeft je lichaam ongeveer 450 tot 500 calorieën extra per dag verbruikt.
 
Dit betekent dat als je na je zwangerschap al op een normaal gewicht bent, dan moet je dus die extra calorieën tot je nemen. Vaak is het uitbreiden van je porties al snel voldoende. Je hoeft in principe dan geen extra vitamines of andere voedingssupplementen. Als je nog wat extra gewicht na je zwangerschap hebt, dan kan het geven van borstvoeding je helpen om dit te verliezen. Door het geven van borstvoeding verbrand je lichaam die extra 450 tot 500 calorieën per dag. Dit staat gelijk aan een klein uur hardlopen.
 
Als je meer wilt weten over voedingsadvies rond je zwangerschap dan raden we aan altijd contact met een expert op te nemen. Dit kan via je huisarts of een diëtist
 
 


Categorie: Alle artikelen,Borstvoeding

Tags: ,


Gerelateerde artikelen:

[manual_related_posts]

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie