Borstvoedingshouding: De liggende houding op de zij

De liggende borstvoedingshouding op de zij is vaak de eerste houding die wordt gebruikt vlak na de geboorte. Je ligt dan uit te rusten en het is een comfortabele en ontspannen borstvoedingshouding. Ook bij zware borsten, waarbij de baby moeite heeft met aanhappen, is dit een prettige houding.
 
Bij deze houding trek je een kussen stevig tegen je schouder zodat je niet te laag ligt met je hoofd. Je onderste arm ligt onder het hoofdkussen of om je baby heen. Met je bovenste arm help je je baby met aanhappen aan de onderste borst. Een opgerolde handdoek kan voorkomen dat de baby op zijn ruggetje rolt.
 
borstvoedingshouding_liggend-op-zij
 
In deze houding is het ook mogelijk na het leegdrinken van de onderste borst, om je baby op een kussen te leggen zodat hij ook aan de bovenste borst kan drinken. Zo hoeft je niet meer te draaien om alles weer in positie te brengen.
 
Bij de nachtvoedingen is deze houding erg geliefd. Je kan dan met deze voedingshouding lekker onder het dekbed kan gaan liggen en dat is zeker in de wintermaanden geen overbodige luxe. Let er wel op dat je altijd een kookwekker zet zodat je niet in slaap valt.


Categorie: Alle tips,Borstvoeding,Borstvoedingshouding

Tags:


Gerelateerde artikelen:

[manual_related_posts]

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie