Borstvoedingadvies met Google Glass

In Australië is een experiment gestart waarbij vrouwen Google Glass gebruiken tijdens het geven van borstvoeding. Met behulp van Google Glass kunnen hulpverleners meekijken en zo borstvoedingadvies en hulp bieden.

Google Glass brillen hebben een scherm waar je op kunt kijken en tevens een 5 megapixel camera zodat de hulpverlener ook mee kan kijken. In het experiment wordt gebruikgemaakt van Google Hangouts om zo via chat contact te hebben. De camera en gesprekken zijn afgeschermd zodat de privacy van de moeder en kind niet in gevaar komt.

Het experiment is opgezet door het bedrijf Small World in samenwerking met de Australian Breastfeeding Association. Het doel is om vrouwen die ook in afgelegen gebieden wonen voldoende ondersteuning bij bostvoeding te kunnen geven.

De Australian Breastfeeding Association ontvangt gemiddeld 7000 telefonische vragen per maand van moeders. Omdat de hulpverlener dan niet kan meekijken tijdens het geven van borstvoeding is het vaak moeilijk om goed borstvoedingadvies te geven. Het gebruik van Google Glass kan hier een goede oplossing voor zijn.


Categorie: Alle tips,Borstvoeding


Gerelateerde artikelen:

[manual_related_posts]

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie