Borstvoeding maakt succesvoller

Uit onderzoek van de University College London (UCL) is gebleken dat mensen die als baby borstvoeding krijgen meer kans hebben om later succesvol te worden.
 
Het onderzoek bewijst dat mensen gemiddeld 24% succesvoller zijn. Uit het onderzoek blijkt dat borstvoeding de ontwikkeling van de hersenen bevordert, wat tot een hogere intelligentie leidt en dat verhoogd weer de kans op maatschappelijk succes.
 
Onderzoek
Het onderzoek is  gehouden onder in totaal ongeveer 34.000 mensen. 17.419 daarvan zijn geboren in 1958 en 16.771 in 1970.
 
Bij het onderzoek keken de onderzoekers naar de sociale klasse van de vader op het moment dat de kinderen 10 waren. Deze resultaten zijn vervolgens vergeleken toen de kinderen zelf 33 jaar waren.
 
Het onderzoek is gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Archives of Disease in Childhood.Categorie: Alle artikelen,Borstvoeding


Gerelateerde artikelen:

[manual_related_posts]

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie