Bijvoeden helpt bij succes borstvoeding

Uit recent onderzoek blijkt dat een 10ml extra flesvoeding de eerste 2 tot 5 dagen bijdraagt aan het succes van borstvoeding.
 
Het onderzoek toont aan dat van de groep moeders die deze eerste dagen bijvoeden, 79% na 3 maanden nog steeds en uitsluitend borstvoeding gaven. Bij de groep moeders die niet bijvoeden de eerste dagen was dat percentage slechts 42%.
 
Het onderzoek
Het onderzoek is gehouden onder een kleine groep van 40 moeders. In het onderzoek zijn baby’s van 1 of 2 dagen oud onderzocht waarvan het geboortegewicht met 5% was afgenomen.
Bij de ene groep is na elke borstvoeding aanvullend een kleine hoeveelheid flesvoeding gegeven. Deze extra voeding was ongeveer 10ml en werd alleen gedurende de eerste 2 tot 5 dagen na geboorte gegeven. De extra voeding werd gestopt zodra de moedermelk voldoende op gang was gekomen.
 
Resultaat
Uit het onderzoek blijkt dat van de groep die extra voeding kreeg in die eerste dagen 79% na 3 maanden nog steeds en uitsluitend borstvoeding kreeg. Bij de controlegroep die de eerste dagen geen extra voeding kreeg was dit percentage slechts 42%.
 
Als reden voor het resultaat geven de onderzoekers aan dat het vooral bij de onzekerheid van moeders ligt. Door extra bij te voeden wordt de onzekerheid van te weinig voeding geven sterk vermindert. Deze onzekerheid is de grootste reden dat moeders stoppen met borstvoeding geven.
 


Categorie: Alle artikelen,Borstvoeding

Tags:


Gerelateerde artikelen:

Plaats je reactie

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Als je een emailadres opgeeft kun je reacties van anderen op jouw reactie eenvoudig ontvangen.Geef een reactie